1. سامین پردازش
  2. امنیت شبکه
  3. بررسی امنیت ایمیل و راهکارهای آن
امنیت ایمیل

بررسی امنیت ایمیل و راهکارهای آن

در عصر دیجیتال، افراد و سازمان‌ها قالباً از ایمیل برای برقراری ارتباط با یکدیگر و ارسال پیام استفاده می‌کنند. مهاجمان سایبری نیز همواره در حال تلاش برای سوءاستفاده از این فناوری هستند. از این رو فرایند تأمین امنیت ایمیل و حفاظت از اطلاعات و دسترسی‌های کاربران بسیار حائز اهمیت است.

امنیت ایمیل در برابر مخاطرات و تهدیدات امنیتی مطرح است، این مفهوم در حقیقت مجموعه روش‌هایی است که در آن‌ها از فناوری‌های نوین برای بازرسی ایمیل‌ها کمک گرفته می‌شود. با کمک این روش‌ها شما می‌توانید ایمیل‌های دریافتی خود را از نظر تهدیدات ایمیلی مخرب مورد بررسی قرار دهید. همچنین با رعایت مراتب امنیت ایمیلی، امنیت ترافیک ایمیل‌ها را تأمین می‌کنید و از داده‌ها، کاربران و سازمان‌ها در برابر حملات سایبری حفاظت می‌نمایید. البته باید به این نکته اشاره کنیم که اکثر سرویس‌های ایمیل امنیت داخلی خوبی دارند اما با‌ این وجود سازمان‌ها برای اینکه سطح امنیت اطلاعات خود را بالا ببرند به لایه‌های حفاظتی بیشتری نیاز خواهند داشت.

شرکت سامین پردازش ارائه دهنده  لایسنس‌های معتبر در ایران

چرا امنیت ایمیل مهم است؟

بیش از دو دهه است که ایمیل به‌عنوان مهم‌ترین ابزار ارتباط شناخته می‌شود و طبیعتاً آمادگی در برابر تهدیدات ایمیلی ارزش زیادی پیدا می‌کند. تحقیقات ثابت کرده است که کارمندان به طور متوسط، روزانه بیش از ۱۲۰ ایمیل دریافت می‌کنند. این اتفاق فرصت خوبی را برای مجرمان سایبری فراهم می‌کند تا با کمک حملات مخرب ایمیل تجاری یا همان BEC اطلاعات ارزشمندی را از طریق صندوق ایمیل کارمندان به سرقت ببرند.

آمار نشان داده است که ۹۴ درصد از حملات سایبری با پیام‌های ایمیلی مخرب شروع می‌شوند. طبق گزارش‌های مرکز شکایت جرایم اینترنتی در آمریکا، جرایم سایبری به‎طور میانگین بیش از ۴.۱ میلیارد دلار سالانه به این کشور خسارت زده است. طبیعتاً برای اینکه تهدیدات ایمیلی خنثی شوند نیاز به رویکرد چند لایه امنیتی است.

انواع تهدیدات ایمیلی

واقعیت این است که تهدیدات ایمیلی بسیار گسترده هستند. تنظیم لایه‌های دفاعی برای مقابله با این خطرات بدون شناخت انواع آن‌ها امکان‌پذیر نیست. مهم‌ترین دسته بندی تهاجمات ایمیلی را می‌توانیم به‌صورت زیر بیان کنیم:

  • فیشینگ (Phishing): فیشینگ نوعی حمله سایبری است که در آن یک تبهکار در نقش یک فرد، نهاد یا کسب و کار معتبر ظاهر می‌شود تا با فریب کاربران اطلاعات حساس آن‌ها نظیر نام کاربری و رمز عبور را سرقت کند. یکی از رایج‌ترین تهدیدات برای امنیت ایمیل حملات فیشینگ است.در حال حاضر شناسایی این نوع حملات نسبت به گذشته آسان‌تر شده اما طبیعتاً حمله‌کنندگان فیشینگ هم روش‌های جدید و مدرنی را در آینده اتخاذ خواهند کرد. آن‌ها سعی می‌کنند ایمیل‌های پیچیده‌تری را با بهانه‌های قابل‌قبول و جذاب ارسال ‌کنند.
  • کوشینگ (Quishing): هنگامی که یک URL مخرب در پشت یک کد QR پنهان می‌شود، لینک به یک فایل تصویری، نه یک عنصر قابل کلیک تبدیل می‌شود.بسیاری از سیستم‌های امنیتی سنتی و مدرن، پیوندهای مشکوک را در متن ایمیل اسکن می‌کنند و به این شکل از حملات فیشینگ جلوگیری به‌عمل می‌آورند. با این وجود آن‌ها اکثراً URLهای تعبیه‌شده را نادیده می‌گیرند و همین موضوع کمک می‌کند تا کوشینگ روش مناسبی برای سرقت آن‌ها باشد.
  • هرزنامه (Spam): هرزنامه پیامی است که بدون درخواست گیرنده و برای افراد بی‌شمار فرستاده می‌شود. ایمیل‌های انبوه ناخواسته که به‌عنوان هرزنامه شناخته می‌شوند اغلب حاوی تبلیغات هستند که می‌توانند بدافزارها را گسترش دهند.
  • بات نت (Botnets) و :DDoS گروهی از سیستم‌ها یا دستگاه‌های شبکه که به بدافزار آلوده شده باشند و توسط هکرها کنترل می‌شوند را بات‌نت می‌گویند. این دسته از سیستم‌ها همیشه در خطر اسپم و فیشینگ هستند.بات‌نت‌ها همیشه در حملات انکار سرویس توزیع شده یا DDoS مورد استفاده قرار می‌گیرند. آن‌ها تلاش می‌کنند با ایجاد حجم زیادی از ترافیک جعلی سیستم‌ها را مورد هجوم قرار دهند.

امنیت ایمیلهاراهکارهای مقابله با تهدیدات ایمیلی

راهکارهای مختلفی برای مقابله با تهدیدات ایمیلی وجود دارد که بهتر است با آن‌ها بیشتر آشنا شویم. بهترین راه‌کارهایی که می‌توانید برای مقابله با این تهدیدات از آن‌ها کمک بگیرید عبارتند از:

احراز هویت:

یکی از بهترین راه‌کارها برای مقابله با حملات سایبری احراز هویت فرستنده است. برای این کار باید از استانداردها و پروتکل‌های رمزگذاری استفاده کنید تا بتوانید از حملات فیشینگ، جعل ایمیل و به خطر افتادن ایمیل تجاری (BEC)  جلوگیری نمایید. SPF، DKIM و  DMARC  از‌جمله استانداردهایی هستند که در مقابله با حملات سایبری باید مورد استفاده قرار بگیرند.

هرزنامه و فرستنده ناخواسته:

در ایمیل شما ابزاری وجود دارد که با کمک آن می‌توانید هرزنامه‌ها را فیلتر کنید. با کمک این فیلتر حساب ایمیل شما در برابر هرزنامه، کلاهبرداری‌های فیشینگ و سایر انواع ایمیل‌های مخرب یا ناخواسته محافظت می‌شود. فیلتر هرزنامه یک برنامه نرم‌افزاری است که برای شناسایی و فیلتر کردن ایمیل‌های هرزنامه و فیشینگ قبل از رسیدن به صندوق ورودی شما طراحی شده است.

لایسنس معتبر آنتی ویروس سیمانتک را از شرکت سامین پردازش تهیه نمایید.

پیوست و پیوند:

پیوست و پیوند در ایمیل همیشه یکی از راه‌های عالی برای حملات مجرمان سایبری بوده است. به همین دلیل قبل از کلیک بر روی هر پیوند یا دانلود هر پیوست، مطمئن شوید که فرستنده را می‌شناسید و به آن اعتماد دارید. حتی اگر فرستنده فردی باشد که شما او را می‌شناسید مراقب باشید چرا که حساب ایمیل او ممکن است در معرض خطر قرار گرفته باشد. ضمناً هرگز روی پیوندهایی که اطلاعات شخصی یا مالی را درخواست می‌کنند کلیک نکنید.

ایمیل تجاری:

اگر دارای شرکتی هستید و برای آن ایمیل تجاری درست کرده‌اید حتماً به این نکته توجه داشته باشید که سیستم ایمیل شرکت شما همیشه در معرض خطرات امنیتی قرار دارد. مثلاً اگر کارمندی از ایمیل تجاری خود برای ثبت نام در حساب‌های شخصی یا خدمات استفاده کند، ممکن است سهواً به اشخاص ثالث اجازه دسترسی به سیستم ایمیل شرکت را بدهد. برای جلوگیری از نفوذ سارقان اینترنتی شما باید نظارت کاملی بر تمام ایمیل‌های شرکت و فعال بودن فیلتر هرزنامه آن‌ها داشته باشید.

Wi-Fi عمومی:

سعی کنید از Wi-Fi عمومی استفاده نکنید. استفاده از Wi-Fi عمومی می‌تواند ارتباطات ایمیل شما را در معرض رهگیری یا سایر خطرات امنیتی قرار دهد. زمانی که به یک شبکه عمومی Wi-Fi اتصال پیدا می‌کنید آن شبکه را با صدها یا هزاران کاربر دیگر مشترک می‌شوید. یعنی هر کسی که در آن شبکه حضور دارد امکان نفوذ به ایمیل‌های شما را خواهد داشت. اگر شبکه رمزگذاری نشده باشد یا اگر از شبکه خصوصی مجازی  (VPN) استفاده نکرده باشید، احتمال وقوع این مشکل بیشتر خواهد شد.

امنیت در ایمیلبرای محافظت از ایمیل، چه ابزارهایی را می‌توانیم مورد استفاده قرار دهیم؟

علاوه بر راه‌کارهایی که در بخش قبلی خدمت شما معرفی کردیم، ابزارهایی هم وجود دارد که برای مقابله با تهدیدات ایمیلی می‌توانید آن‌ها را مورد استفاده قرار دهید. بهترین ابزارهایی که می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید عبارتند از:

SEG:

یکی از بهترین ابزارهای امنیتی ایمیل، SEG نام دارد. با کمک این خدمات ابری، شما می‌توانید ایمنی ایمیل خودتان را تقویت کنید. این ابزار برای بازنویسی url، تقویت آنتی‌ویروس، ایجاد جعبه ایمنی، قرنطینه هرزنامه و… مفید است.

EDP:

با توجه به اینکه ایمیل ذاتاً ناامن است شما باید به‌دنبال روش‌هایی باشید که با کمک آن‌ها نسبت به حفظ حریم خصوصی اقدام نمایید و داده های خود را ناشناس‌سازی و غیر قابل ردیابی کنید. EDP جهت حفاظت از اطلاعات ایمیل، رمزگذاری را اضافه می‌کند و می‌تواند در ردیابی و جلوگیری از دسترسی غیر مجاز به محتوای ایمیل مفید باشد.

نرم‌افزار Veritas Backup Exec ارائه شده توسط شرکت سامین پردازش

ICES:

امنیت ایمیل یکپارچه ابری یا ICES یکی دیگر از ابزارهایی است که می‌توانید برای مقابله با تهدیدات ایمیلی از آن استفاده نمایید. این راه‌حل‌ امنیتی یکپارچه علاوه بر مسدود کردن محتوای مخرب شناخته شده و ارائه توصیه‌ها، می‌تواند حساب‌های در معرض خطر را شناسایی کند.

جمع‌بندی

تهدیدات ایمیلی می‌توانند خطر جدی برای ارتباطات تجاری، دوستانه، خانوادگی و… شما باشند. برای اینکه در برابر این تهدیدات خطرناک حفاظت خوبی از ایمیل خودتان داشته باشید، باید امنیت آن را تقویت کنید. از‌جمله انواع تهدیداتی که ممکن است با آن‌ها روبرو شوید می‌توانیم به فیشینگ، کوشینگ، هرزنامه و بات نت اشاره نماییم. شما باید راهکارهای مقابله با تهدیدات ایمیلی را بشناسید و پس از شناسایی تهدیدات آن‌ها را از بین ببرید. در کل همیشه به این موضوع دقت داشته باشید که امنیت ایمیل بسیار حساس است و برای آن باید برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید.

مطالب پیشنهادی را مطالعه فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

به اشتراک بگذارید

فهرست